Facebook google+ youtube

Delta Dunarii

Pelicani Delta Dunarii

Delta Dunarii – locul in care natura depaseste imaginatia

Cea mai mare rezervatie de tinuturi umede din Europa este singura delta fluviala intacta si singura din lume declarata rezervatie a biosferei. Probabil, acestea sunt cele mai importante trei motive, pentru care ar trebui sa vizitezi, macar o data, unul dintre cele mai frumoase locuri din Romania. Un adevarat paradis natural, Delta Dunarii aduna laolalta peste 350 de specii de pasari salbatice, peste 1200 de specii de plante si copaci si peste 100 de specii de pesti. Cuprinsa intre cele trei brate – Chilia, Sulina si Sfantul Gheorghe – Delta Dunarii reprezinta o adevarata atractie pentru turistii din toata lumea. Veniti pentru frumusete si unicitate, multi se indragostesc de peisajele superbe, dar si de gustoasele preparate din peste. Aici poti sa incerci faimoasa ciorba de peste sau specialitati din vanat 100% ecologice, unice in Romania si in lume. Tot in delta, ai ocazia sa vezi indeaproape specii de pasari salbatice rare in Europa, precum egreta mica, pelicanul cret, lopatarul sau piciorongul. Primavara este cel mai frumos anotimp pentru o astfel de vizita, cand pasarile se intorc din tarile calde. Aflate in perioada imperecherii, penajul si comportamentul acestora iti vor oferi o priveliste de neuitat. Insa nu doar acesta este motivul pentru care ar trebui sa vizitezi un astfel de loc. Pescuitul sportiv si vanatoarea sunt de asemenea activitati pe care trebuie sa le introduci in programul tau de vizita. Cea mai veche rezervatie naturala din Dobrogea, padurea Letea din Delta Dunarii este o baza de interes vanatoresc plina de atractii pentru amatorii de iepuri, mistreti, sitari si nu numai. Si cum din delta nu trebuie sa pleci pana nu pescuiesti, iti poti incerca norocul si priceperea pe canalul Crisan, Mila 23 sau Fortuna I (Sontea).

Daca nu esti mare amator de astfel de sporturi si ai venit aici doar pentru relaxare, nu trebuie sa ratezi o plimbare cu barca. Poti vizita optsprezece rezervatii protejate, paduri virgine si intinderi mari de apa care te vor lasa fara suflare.

Fara indoiala, o excursie in Delta Dunarii este o amintire de neuitat. Odata ce ai patruns in inima naturii este greu sa te lasi plecat si cu siguranta te vei intoarce si a doua oara. Delta Dunarii este un paradis natural, unic in Romania si in lume, care merita vizitat.

Plaja Sfantu Gheorghe

Plaja Sfantu Gheorghe

Este locul unde Dunarea imbratiseaza Marea Neagra, locul in care vrei sa lenevesti pe o plaja „infinita” si aproape pustie, fiind o plaja salbatica ce face parte din rezervatia Delta Dunarii. Plaja este destul de lata, acoperita cu un nisip extrem de fin iar apa marii nu este adanca turistii avand posibilitatea de a intra in larg destul de mult fara ca apa sa depaseasca 2 metri.

Plaja Sfantu Gheorghe este situata la aproximariv 1 km de localitatea Sfantu Gheorghe in locul unde bratul Dunarii cu acelasi nume intalneste Marea Neagra. Plaja se intinde pe o distanta de aproximativ 40km pana la Plaja Sulina, apa marii nefiind sarata, avand un gust dulceag fiind in mare parte apa provenita din fluviu.

Aici poate fi observat un fenomen aparte care se petrece noaptea cand este intuneric complet fara luna plina si anume, in apa marii si pe plaja pot fi vazuti asa zisii licurici de mare care lumineaza fosforescent oferind un spectacol unic mai ales atunci cand sunt valuri care se sparg.

Va asteptam cu caldura la Pensiunea Deltarium din Delta Dunarii!